foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Alapítványunkról
A Szinyei-Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány
Székhelye: 3711 Szirmabesenyő, Állomás utca 1.

Az alapítvány adószáma: 18427541-1-05

Az alapítvány vagyonát a Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet Szirmabesenyői Fiókja kezeli.

Az alapítvány számlaszáma: 54500174-10000623
Az alapítvány képviselője: a Kuratórium elnöke: Bossányi Márta
Elérhetősége:   e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    tel. sz.:   317-153

Tagjai:

  • Berndt István
  • Dr. Kertész Anita
  • Gazda József
  • Juhászné Molnár Mária
  • Mihalov Ferencné
  • Tóth Judit

Az alapítvány célja

 

Tisztelt Szülők, Támogatóink! Köszönjük eddigi segítségüket, melyre számítunk a jövőben is. Várjuk ötleteiket, kérdéseiket, javaslataikat akár személyesen, akár a kuratórium elnökének elérhetőségén.

 

 

                                                                                                                                             szechenyi

 EFOP-1.8.5-17-2017-00124

2018.02.01
Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány
Összeg: 19.999.064 Ft. A pályázat Menő menza Szirmabesenyőn” címet kapta, melynek elnyerésével a Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány összesen 19.999.064 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott, ami a projekt költségeinek 100%-a.
Megvalósítási időszak: 2018.02.01-2019.01.31

Sajtóközlemény

Menő menza Szirmabesenyőn

A Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 program keretén belül megjelent, a Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok című (EFOP-1.8.5-17 kódszámú) felhívásra. A pályázat a Menő menza Szirmabesenyőn” címet kapta. A projekt elnyerésével a Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány összesen 19.999.064 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott.

A projektben kiemelt hangsúlyt kap az egészségfejlesztés. Célunk, hogy az intézményi keretekben történő nevelési-oktatási tevékenység szerves részévé tegyük az egészséggel való törődést, segítsük a diákok és szüleik szemléletformálását, hozzáférhetővé tegyük az egészséges életvitelhez, egészségmegőrzéshez, betegségmegelőzéshez szükséges információkat. További célunk a gyermekek étkezési körülményeinek javítása, valamint a gyermekek étkezési kultúrájának fejlesztése.

A pályázat keretein belül szervezünk ismeretterjesztő és szemléletformáló programokat, egészséges életmód táborokat, dietetikus szakember közreműködésével. A megvalósítás időszakában dietetikai csoportfoglalkozást és szaktanácsadást vehetnek igénybe iskolánk diákja és szüleik, valamint a pedagógusok és közétkeztetésben dolgozó szakemberek is. A projekt keretein belül kérdőíves felmérést végzünk, melyek segítségével mérhetővé válik a táplálkozási szokásokban bekövetkezett, valamint a testtömeg-összetételt érintő változás.

A fejlesztés eredményeként bővül az iskola funkciórendszere, nevelés- oktatási lehetőségei és kapcsolati tőkéje. Az iskola tevékenységi köre az elnyert támogatásnak köszönhetően a felnövekvő generáció egészséges fejlődésére és fejlesztésére is kiterjedhet, amely összhangban áll eddigi törekvéseivel. A kitűzött célok megvalósítása 2019. január 31-ig történik, amely egyben a projekt fizikai befejezését is jelenti. A beruházásnak köszönhetően a pályázó számos helyi és szakmai szereplőnek nyújt munkalehetőséget. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

 

2019.12.31
Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány
Összeg: 19.999.064 Ft.  A pályázat Menő menza Szirmabesenyőn” címet kapta, melynek elnyerésével a Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány összesen 19.999.064 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott, ami a projekt költségeinek 100%-a.
Megvalósítási időszak: 2018.02.01-2019.12.31

Sajtóközlemény

Menő menza Szirmabesenyőn

A Szinyei Merse Pál Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány sikeresen befejezte a Széchenyi 2020 program keretén belül a Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok című felhívásra beadott pályázatát. A „Menő menza Szirmabesenyőn” c. (EFOP-1.8.5-17-2017-00124) projektben több mint 1 év alatt számos program került lebonyolításra a bruttó 19.999.064 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A Szinyei Merse Pál Általános Iskolában tanulók táplálkozási szokásainak felmérésével kezdtük a projektet, így képet kaptunk a diákjaink nem megfelelő, sőt egyes esetekben kifejezetten káros étkezési szokásairól. A kiértékelés eredményének megfelelően alakítottuk ismeretterjesztő és szemléletformáló programjainkat. A projekt teljes ideje alatt dietetikus szakember volt segítségünkre, aki hozzájárult a programok, előadások megvalósításához és személyes konzultációkat, valamint csoportfoglalkozásokat tartott. Az állandó és időszakos programokon a diákokon kívül a szüleik, tanáraik, valamint a konyhai dolgozók is jelen voltak. A tanulók részére egészséges ivóvízforrást telepítettünk ivókutak formájában, illetve egy tankertet is létrehoztunk, ahol megtanulhatták az egészséges ételek előállítását.

Az iskola tevékenységi köre az elnyert támogatásnak köszönhetően a felnövekvő generáció egészségesebb és tudatosabb életvitel fejlesztésére is kiterjedt, amely összhangban áll eddigi törekvéseivel. A kitűzött célok megvalósítására 2019. december 31-ig került sor, amely egyben a projekt fizikai befejezését is jelentette. A beruházásnak köszönhetően a pályázó számos helyi és szakmai szereplőnek nyújtott munkalehetőséget. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Kedves Támogatóink!
Sajnálattal közöljük, hogy alapítványunk az idei évben technikai gondok miatt nem tudja fogadni az Önök által felajánlott 1%-ot. 
Kérjük, idén adják egy másik alapítványnak, jövőre pedig újra számítunk a bizalmukra.
      Az alapítvány kuratóriuma

 

2023 Copyright | Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola | Rights Reserved